Podprogram 2017 – efekty

 

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Walcach,  przy współpracy z Bankiem Żywności  w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

 

      2.  Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe(groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy , ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne ( szynka drobiowa, wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju,
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe ( gulasz wieprzowy z warzywami).

3.  Pomoc żywnościowa trafiła do 170 osób znajdujących się w trudnej sytuacji

     życiowej z terenu Gminy Walce

4.  Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 8, 8499 ton żywności;

- 850  paczek żywnościowych.

 

5. W ramach Podprogramu 2017 dla 170 osób korzystających z pomocy żywnościowej  przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących, tj.

 

Warsztat Kulinarny – 1   spotkanie dla 25 uczestników pn. „Kulinarnie mocni. Nie marnuj jedzenia ani wartości".

Data publikacji: 12-10-2021 09:40

Wydarzenia

Na skróty

Dane kontaktowe

Przewiń do góryPrzewiń do góry